Vragen elektrisch verwarmingspaneel

Wat voor soort verwarmingssysteem is het AmbePanel?
Het AmbePanel van Green Comfort is een elektrische verwarmingspaneel dat elke goed geïsoleerde ruimte opwarmt door middel van natuurlijke luchtcirculatie (convectiewarmte).
a
Wat is convectiewarmte?
De convectietechniek verwarmt koude lucht, zodat deze warme lucht opstijgt en zich verspreid in de ruimte. Wanneer deze warme lucht gaandeweg afkoelt, daalt de lucht weer tot het weer opnieuw wordt opgewarmd. Zo  ontstaat een natuurlijke luchtcirculatie, gestimuleerd door het energiezuinige AmbePanel.
a
Wat maakt het AmbePanel zo energiezuinig?
Het AmbePanel dankt zijn zuinigheid aan het lage wattage van het elektrische verwarmingspaneel. Ook de ingebouwde thermostaat draagt bij aan de energiezuinigheid. Deze ingebouwde thermostaat zorgt ervoor dat het AmbePanel automatisch uit gaat wanneer de lucht in de ruimte de gewenste temperatuur heeft bereikt. Het AmbePanel verbruikt dus alleen energie wanneer de ruimte daarom vraagt.
a
Hoeveel verwarmingspanelen zijn nodig om een ruimte te verwarmen?
Eén AmbePanel verwarmt 12m2, indien de ruimte goed geïsoleerd is. Indien de ruimte groter dan 12 m2 is, kunnen er meerdere AmbePanels in dezelfde ruimte worden gebruikt.
a
Voor welke toepassingen is het AmbePanel geschikt?
Het AmbePanel kan ‘stand alone’ gebruikt worden of in combinatie met een cv installatie. In dit laatste geval zal het AmbePanel de cvinstallatie ontlasten en daarmee besparen op het energieverbruik. Het AmbePanel kan worden gebruikt in alle goed geïsoleerde ruimten, zoals een huiskamer, slaapkamer, hobbykamer, zolderkamer, garage of kantoor.
a
Is het AmbePanel eenvoudig te monteren?
Het elektrische verwarmingspaneel van Green Comfort is door het speciaal ontwikkelde ophangsysteem eenvoudig en snel (zelf) te monteren. Het paneel wordt vast geklikt aan een strip, die wordt opgehangen aan de muur. Bij Handleiding op deze site staat een uitleg van de montage.
a
Is het AmbePanel eenvoudig toepasbaar in ieder interieur?
Het AmbePanel is een dun paneel van 55 x 65 x 1,4 cm. en daarom eenvoudig toepasbaar in iedere ruimte. Het gewicht bedraagt 7 kg. Tevens is het AmbePanel overschilderbaar met verf op waterbasis, zodat het paneel kan worden aangepast aan uw persoonlijke interieurwensen.

Is het AmbePanel toepasbaar in natte ruimtes?
Het AmbePanel is tot op hede niet geschikt voor montage in een natte ruimte. Op dit moment zijn wij actief bezig met de ontwikkeling van een handdoeken paneel wat wel geschikt is voor de natte ruimte en voldoet aan alle keurmerken. Dit paneel wordt verwacht in het seizoen 2014/2015.

Wat is de ideale hoogte van het AmbePanel?
Wij adviseren om het AmbePanel niet hoger dan de aangegeven 15 cm boven het vloeroppervlak te monteren. De reden die wij hiervoor geven heeft te maken met de stijging van warme lucht. Hoe hoger u het paneel monteert in uw ruimte hoe kleiner deel van deze ruimte verwarmd wordt. Voor de werking van het paneel zelf heeft de hoogte geen gevolgen.

Op wat voor achtergrond kan het AmbePanel gemonteerd worden?
Het AmbePanel kan worden gemonteerd op zowel steen als gips achtergronden. Voor een houten achtergrond adviseren wij er een isolatiefolie die bestand is tegen warmte achter te hangen. Dit voorkomt dat de warmte in het hout trekt.

Wat is de Eco-stand en wat is de normale stand van het AmbePanel?
De Eco-stand van 235 watt is stand 1 met het groene lampje, de normale stand van 465 watt is stand 2 met het oranje lampje.

Hoe werkt de thermostaat knop van het AmbePanel?
De thermostaat knop werkt niet op een ingestelde temperatuur maar doormiddel van een draai knop. Hoe verder de draai knop wordt gedraaid hoe langer de AmbePanel de ruimte verwarmd voordat het paneel uitslaat. Het AmbePanel verwarmt een goed geisoleerde ruimte van 12m2 ongeveer naar een kamer temperatuur tussen de 18-20 graden.